Rengøring i hjemmet

Rengøring i hjemme behøver ikke være så svært. Der findes nemlig mange seje tips og tricks, som gør det en del lettere. Man behøver nødvendigvis ikke at investere i omkostningsfulde rengøringsmidler, man kan klare det meste ved hjælp af eddike, ajax sæbe og sæbeskåner.

Rengør dit toilet

Badeværelset og toilettet er ofte det, som kan irritere lidt, når man skal rengøre, men det skal jo gøres rent. Kummen er måske blevet misfarvet og kalket til – skal den hurtig rengøres kan det være nok at anvende et par dråber opvaskemiddel og skue med toiletbørste. Skal man derimod fjerne urinrester og kalk kan man anvende citronsyre blandet med vand og eddike.

Rengøring i køkkenet – din kogeplade, ovn og køleskab

Har man indtørrede pletter på sin kogeplade kan det være svært at få af. Har man glaskeramiske eller induktionskogeplader skal man være rigtig nænsom, men har man derimod gas- eller massekogeplader, så kan man godt tillade sig at gå ordentligt til den med skurebørsten når man klarer sin rengøring. Det anbefales at man tørrer skidtet af med det samme, men eller kan man bruge en våd klud, lidt ajax sæbe og herefter tørre af. Sidder skidtet rigtigt fast kan man sætte det i blød med opvaskemiddel i 15-30 min.

Skal man gøre ovnen rent, kan man smøre den ind i brun sæbe, lægge husholdningsfilm over og lade det stå hele natten. Dagen efter vil man kunne rengøre med vand. Det anbefales at man husker handsker. Man kan også bare smøre ovnen ind i brun sæbe, tænde på 50 grader i 30 min. og herefter rengøre med varmt vand. Man skal dog holde øje med at sæben ikke tørrer ind.
Lugter køleskabet kan man gøre afrimningsskålen ren. Den kan lugte, hvis maden i køleskabet står helt op ad bagvæggen. Afløbet inden i køleskabet skal også renses. Det kan man gøre ved hjælp af vatpinde. Herefter skal man vaske hele køleskabet med fx opvaskemiddel. Alt skal vaskes grundt og tørres af. På denne måde skiller man sig af med lugten i køleskabet.